Nadal i política per als catalans

El Nadal ja està a sobre, i aquesta època que sempre ha agradat als catalans tindrà aquest any una connotació molt diferent a la que sempre s’ha viscut, i és que es realitzaran eleccions aquest 21 de desembre.
Sempre l’època de Nadal havia estat per als catalans una època on es compartia, una època on la preocupació era el decorar la casa, el menjar, els regals dels nens, invertir en seguretat de serrallers professionals, però ara hi ha el tema de la política.
La política ha afectat tots a Catalunya, i un exemple d’això és als professionals que ofereixen els seus serveis a la comunitat, com és el cas dels serrallers, els qui han hagut de tenir estratègies per no perdre clients, atès que s’han entrenat en molta por.
La situació política que els ha tocat viure a Catalunya en aquest últim trimestre de l’any ha estat molt forta, i és que s’ha tractat de fets que han estat de molta intensitat, a més d que han generat molta tensió, potser la qual cosa ha estat el que més ha preocupat als catalans.
La situació que es viu a Catalunya és una situació de molta preocupació per aquests, i és que a Catalunya no es parla d’una altra cosa, per això aquest Nadal de l’any 2017, seran un Nadal que sempre es recordaran, ja que de segur, el tema polític estarà sempre a taula.
La celebració de les eleccions al desembre, eren necessàries, i és que es tracta d’un tema que calia confrontar, i que millor que acabar l’any sabent que es tenen noves autoritats, i esperant que l’any que única sigui un nou començament per a aquesta comunitat.

Tractant de que la política no sigui el plat fort en nadal

Catalunya tenen tradicions molt boniques que es posen de manifest durant el Nadal, especialment els sopars de Nadal i Cap d’Any, en on s’han paltos especials, la família gaudeix de retrobar després de molt temps sense veure, per la qual cosa es tracta de nits especials .
Sera molt difícil no tractar el tema de la política durant aquests sopars, i és que la tensió de no saber que passés l’any vinent serà una constant en totes les famílies, però cal deixar que el futur tingui el seu propi espai, i no val la pena atabalar per coses per les quals en aquell moment no poden solucionar-se.
La comunitat Catalunya s’ha de preparar per una bella nadal, contradiccions i amb moltes ganes de demanar molts desitjos per a l’any nou, on un que no ha de faltar en cap família, ha de ser el desitjar un pròsper futur per a la comunitat.
Tinc la seguretat que si en cada família es fa un esforç, la crisi política, econòmica i social que es pugui estar vivint no opacara les festes, i és que es tracta de brindar-li a la família un moment de felicitat, un memento on l’única cosa que importa és que s’està en família.